5 fitnessoefeningen voor moeders

5 fitnessoefeningen voor moeders

5 fitnessoefeningen voor moeders

Na de geboorte weer fit worden, plezier hebben en leuke mensen leren kennen hoeft geen probleem te zijn. Van dynamische aerobic lessen om sterker te worden tot dansoefeningen; bij een gevarieerd aanbod van sportactiviteiten voor moeder en baby bestaat er voor iedereen wat.

In vorm komen na de bevalling

Het is begrijpelijk dat de eerste weken na de geboorte alles draait om de baby. Maar langzamerhand wordt de wens om weer fit te zijn steeds groter. Naast het verbeteren van de conditie en het bereiken van een gespierder lichaam is sporten ook een kans om andere moeders met kinderen van dezelfde leeftijd te ontmoeten.

Pilates met de baby

Pilates bevordert de kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit van het lichaam. De specifieke bewegingen bereiken verschillende spiergroepen en trainen zo het hele lichaam. Ideaal om tot rust te komen en de stress te verminderen na de geboorte van de baby. De baby´s kunnen samen op een grote deken liggen, en zo worden de eerste contacten gemaakt.

Yoga met de baby

In de meeste yogalessen kunnen de baby´s op speciale dekens kruipen terwijl de moeders hun oefeningen uitvoeren, deze zijn uiteraard aangepast aan ieders persoonlijke behoefte. Niet alle baby´s kunnen zich een uur stil houden, maar als een baby huilt is dat geen probleem aangezien moeders onder elkaar dit begrijpen!

Herstelgymnastiek

Een klassieke sport voor pas bevallen moeders is de herstelgymnastiek. Naast de bekkenbodem wordt ook door de zwangerschap uitgerekte buikspieren getraind en hersteld, en is er bovendien sprake van het verbeteren van de conditie.

About Post Author

admin